Kaliteli Domainlerin Önemi Her Geçen Gün Artıyor

Microsoft

Moderator
Merhabalar,

Geçtiğimiz yıllarda bu konu ile ilgili bir paylaşım daha yapmıştım. ( Yıl 2018 di ) aradan geçen süre zarfında domain sektöründe yaşanılan gelişmeler aslında ön görülenden farklı bir senaryo olmadı.

O zamandan bu zamana oluşan bazı durumları sizlere tekrar paylaşmak istedim.

Malumunuz dolar'ın hızı kesilemiyor ve her geçen gün dolar üzerinden yapılan yeni kayıt ve yenileme işlemlerinde fiyat hareketleri artış yönünde devam ediyor.

Bu durumun olumsuz yönleri
- Yeni kayıt ve yenileme fiyatlarındaki bu artış sıfırdan proje içerisinde girecek kişilerin maliyetlerini her geçen gün yükselticektir.
- Hosting ve tasarım maliyetleri kesinlikle bu artıştan etkilenecektir, keza bunlarında bir çoğu yurt dışından tedarik ediliyor.
- Kazancın değişmediği ama giderlerin katlandığı ortamda sonlandırılan projelerin sayısı geçen yılın bu dönemine göre en az iki katı kadar olacaktır.

Bu durumun olumlu yönleri
- Bu durumdan etkilenmeyen projeler, sonlandırılan projelerin kullanıcılarını da kazanmış olacaktır.
- Kaliteli domainlerin piyasa değerleri önümüzdeki yaz aylarında ortalama %50 'nin üzerinde değer kazanacaktır. ( yeni kayıt ve yenileme ve eski domain bulmanın zorluğu ve maliyetlerinin yükselmesinden dolayı)
- Proje geliştirme geliştiricilerin, geliştirmek için alacakları tasarım, eklentiler vb kalemlerinde pazarın daralmasından dolayı pazarlık ile uygun ürün temin etme olasılığı sektör ve kategorilerin bazılarında ciddi derece de kendini hissettirecektir.


- Genel manada gözlerime göre, kaliteli domainlerinizin sürelerini uzun süreli şekilde uzatınız toplu çıkan paraya acımayın satmam dediğiniz ürünün süresini toplu şekilde uzatın.
- Kaliteli domainden piyasa değeri olan domainlerden vazgeçmeyin, kaliteli domainlerin kıymeti her geçen gün artmaktadır.
- Site alımında hit ve hit kaynaklarını göz önünde bulundurun ve kendinize şu soruyu sorun : Hit bittiğinde domain halinde satacak olsam bu domainden para kazanırmıyım. Hit bugün var yarın yok, ama isim kalitesi hiç bir zaman kaybolmaz.

Okuyanlara vakit ayırdıkları için teşekkür ederim.
 
Üst