Fatih Altaylı - işte göçmenler kalsın diyen zihniyet bu

  • Konbuyu başlatan Rima
  • Başlangıç tarihi
R

Rima

Guest
İki Instagram hesabım var.

Biri herkese açık, kullandığım bir hesap (altayli.fatih), diğeri yıllar önce açtığım hemen hiç bakmadığım kapalı bir hesap.

Dün o kullanmadığım hesaba bir mesaj gelmiş.

Normalde pek bakmam ama bakacağım tuttu.

Bir başka Instagram kullanıcısı, uzun bir mesaj yazmış.

Okudum.

Şöyle diyor:

“Makine mühendisliğini bitiriyor, ben fabrikada çalışmam işçi gibi deyip işe girmiyor. Elektrik mühendisliğini bitiriyor ben inşaatlarda çalışmam diyor. Sanki mübarek diplomayı alınca gidip masa başında genel müdür olmuş. Neymiş üniversiteyi bitirmiş. İktisadı bitiriyor şirkette muhasebe elemanı gibi çalışmam diyor. Önüne faturayı koysan hangi hesaba kayıt edeceğini bilmiyor, muhasebe müdürü olmak istiyor. 40 yıllık iş hayatımda böyle çok gördüm kendini havalarda gören kibirli, diplomalı ukala. Yani Sayın Altaylı oturduğunuz yerden ahkam kesmek kolay. Sanırım fondaşlar böyle direktif veriyor galiba. En küfür sanki yapmadığınız şey. İnşaatlarda, bütün pis işlerde, fabrikada işçi, senin gençlerinin hiçbir işi beğenmediğini bildiğiniz halde Suriyelileri gönderince siz mi çalışacaksınız.”


İşte zihniyet bu.

İşte Suriyelileri bu ülkede tutmak isteyen kafa bu.

Bu ülkenin gençleri için “Senin gençlerin” diyen izan ve vicdan bu.

Kendi gencini karalayıp, Suriyeliyi bağrına basan ama zerre utanmadan hesabının profiline Türk bayrağı koyup, din iman Ayasofya diyen ve profile bakılırsa muhtemelen FETÖ sempatizanı olan kafa bu.

Bana hakaret ederken benim “Bunlar aslında köle taciri” iddiamı doğrulayan bu.

Ülkenin eğitim sistemini ve sistemin içine edenleri sorgulayacağına “Ucuza Suriyeli çalıştırırım” diyen ve dininin imanının aslında para olduğunu kanıtlayan bu.

Adam gibi fikrini söylemek dururken, bir de utanmadan bana “Fondaşlar böyle yazmanı istiyor” diyen de bu.

Ama yazdığı satırlarda ülkesini değil, ucuza çalıştıracağı işçiyi serdiğini kanıtlayan bayrağının altındakileri satan da bu.

Bu kafayı tanıyın vatandaşlar.

Bu kafa ile ben belki son demlerini görürüm ama emin olun çocuklarımız ülkesiz kalır.

Bu kafa bu ülkeyi yıkar.

50 sene sonra “Rahmetli söylemişti” der birileri.
 
Üst