E-Nabız Kayıt

Enabizsistemi

New Member
E-Nabız kullanıcılarının aslında en çok merak ettiği soruların başında gelen E-Nabız Kayıt işlemi ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri bu yazımız üzerinde bulabilirsiniz. Özellikle de son zamanların en çok indirilen uygulamaları arasında yer alan E-Nabız ile ilgili farklı türden kayıt işlemleri hakkında detayları bu yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

E-Nabız Kayıt Nasıl Olunur? 2022
Öncelikli olarak mobil uygulama üzerinden cep telefonunuza indirmeniz veya tarayıcı üzerinden E-Nabız sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Burada yeni kayıt olacak olan vatandaşlarımızdan istenen bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterleri yerine getirerek sizlerde sorunsuz bir şekilde E-Nabız Kayıt işlemini başarılı bir şekilde yapmış olacaksınız.

E-Nabız Nasıl Kayıt Olunur?
Öncelikli olarak Sağlık Bakanlığının uygulaması olan E-Nabız şifreniz yoksa ve ilk defa işlem yapıyorsanız, E-Devlet üzerinden de giriş yaparak E-Nabız uygulaması üzerine kayıt olabilir ve sağlık bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile ilgili işlemlerinize buradan devam edebilirsiniz.

E-Devlet şifresini PTT üzerinden alarak erişim sağlama şansınızın olduğunu da siz değerli vatandaşlarımıza buradan açıklamak istiyoruz.



E-Devlet Olmadan E-Nabız Kayıt Olunur Mu?
E-devlet şifresi olmadan E-Nabız üzerinden kayıt olma şansınız bulunmamaktadır. Hayatımızın büyük bir bölümünde sizlere kolaylık sağlayacak olan E-Devlet şifrenizi mutlaka almanız gerekmektedir. Bu şifreyi aldıktan sonra işlemlerinize devam etmek istediğiniz zaman E-Nabız ve diğer uygulamalar üzerinden de erişim sağlayarak sorunu kısa sürede indirme işlemini yapabilirsiniz.

E-Devlet olmadan E-Nabız’a girilir Mi?
Bu sorunuzun cevabının “Hayır “ olduğunu belirtmek istiyoruz. Özellikle de ülkemizde son zamanların en çok indirilen uygulamaları arasında yer almasından dolayı işlemlerinizi E-Nabız üzerinden yapmak istediğiniz zaman mutlaka elinizde E-Devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. Bu E-Devlet şifresi ile Sağlık Bakanlığının bizlere sunduğu birçok işlemi kolay bir şekilde yapabilir ve işlemlerinize kolaylıkla devam edebilirsiniz.

SMS şifresi ile E-Nabız Kayıt Olma
E-Nabız sistemine yeni kayıt olacak olan vatandaşlarımızın özellikle de SMS şifresini kullanarak sisteme kayıt olma yolunda merak ettiği sorular bulunmaktadır. Yani sistem üzerinde daha önce kayıtlı bir cep telefonu numaranız yoksa SMS şifresi ile E-Nabız sistemine kayıt olma şansınız bulunmamaktadır. Bunun için tek yapmanız gereken E-devlet şifreniz ile E-Nabız uygulaması kayıt olma işlemini gerçekleştirmek ya da sistem üzerinden şifre almak için PTT’ye giderek E-devlet şifresinin sahibi olmanız gerekmektedir.



E-Nabız Kayıt Olma 2022 -2023
Güncel kayıt olma işlemlerini tamamlamak istediğiniz zaman E-devlet şifrenizin bulunması gerektiğini her seferinde dile getirdik. Özellikle de son zamanlarda bu konu ile ilgili gelen sorularınızın cevaplarını sitemiz üzerinden dilediğiniz zaman öğrenme şansınız da bulunmaktadır.

Çocuk İçin E-Nabız Kayıt
Çocuğu olan aile bireylerinin çocukları için E-Nabız işlemlerini yine erişkin bireyler için E-Devlet şifresi ile yapmaları gerekmektedir. Ancak diğer durumlarda anne ve babaların E-Nabız üzerinden kayıtlı olan çocuklar ile ilgili işlemlerini sistem üzerinden yapma durumları bulunmaktadır. Bu konuda sisteme kayıtlı olmayan çocuklarınızın bulunma durumunda Çocuk için E-Nabız Kayıt işlemini takip ederek sizlerde çocuğunuz ile ilgili adımları atmış olabilirsiniz.

Aile Hekimi E-Nabız Kayıt
E-Nabız şifresi almak için E-devlet dışında aynı zamanda Aile Hekimi üzerinden de şifre alma işlemini gerçekleştirerek E-Nabız kayıt işlemini başarılı bir şekilde yapmış olursunuz. Özellikle de ülkemizde son zamanlarda oldukça fazla kullanılan uygulamaların başında gelen E-Nabız uygulaması ile ilgili Aile Hekiminiz üzerinden alacağınız formu doldurarak sizlerde E-Nabız Kayıt işlemini artık başarılı bir şekilde yerine getirmiş olacaksınız.

Yeni Doğan Çocuk E-Nabız Kayıt
Yeni doğum yapmış ailelerin yeni doğan çocuklarını E-Nabız sistemine kayıt ettirmeleri son derece kolaydır. E-Nabız sistemi menüsü içerisine giriş yaparak burada yer alan çocuklarım menüsü içerisinden çocuklarınızı sisteme ekleyebilir ve artık sizlerde buradan işlemlerinize kolay bir şekilde devam edebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken E-Nabız kayıt işlemi ile kayıt olmak ve çocuklarım menüsü içerisinden çocuklarınıza sayfa içerisine eklemek olacaktır.

Postaneye gitmeden E-Nabız Kayıt
PTT üzerinden alınan E-devlet şifresi ile giriş yapma şansınızın olduğu E-Nabız sistemine postaneye gitmeden E-Nabız kayıt işlemi yapmak için izlemeniz gereken tek bir yol bulunmaktadır.

Bunun için bağlı bulunduğunuz Aile Hekiminize giderek burada yer alan E-Nabız şifre formunu doldurmanız ve Aile Hekiminiz üzerinden E-Nabız Kayıt Şifresi almanız yeterli olacaktır. Son derece kolay olan bu işlemi yaparak sizlerde artık E-Nabız uygulamasını başarılı bir şekilde kullanma şansını yakalamış olacaksınız.

Cep Telefonu ile E-Nabız Kayıt
Cep telefonu numaranızı kullanarak E-Nabız sistemine kayıt olmak için izlemeniz gereken tek bir adım bulunmaktadır. Bunun için de Aile Hekiminize giderek buradan yapacağınız başvuru formunu kullanarak cep telefonunuza gelecek olan E-Nabız Onay kodu ile sisteme giriş yapabilir ve artık sizlerde E-Nabız uygulamasını kullanmış olabilirsiniz.

Kaynak: https://www.enabizsistemi.com/e-nabiza-nasil-kayit-olunur/
 
Üst