Evde Örgü Örerek Para Kazanmak

myfikirler

New Member
Site Adı: İş Fikirleri - Girişimcilik
Site Adresi : İş Fikirleri ve Girişimcilik
Site İçeriği & Amacı :




Örgü Türkiye’de pek çok firma tarafından yapılan bir ek iştir. Genellikle triko örmeler yoğun olarak kullanılmaktadır. Özellikle soğuk havalarda örgü kazaklar oldukça sık kullanılmaktadır. Pek çok kadın evde örgü örerek geçimini sağlamaktadır. Kadınlar için örgü örmek aynı zamanda psikolojik olarak rahatlama aracıdır. Dolayısıyla hem para kazanmak hem de uğraş edinmek isteyen kadınlar için örgü oldukça işlevseldir.
orgu-isi.jpg

İstanbul’da evlere örgü işi veren firmalar kadınların el emeğinden faydalanarak hem onlara ekstra gelir kapısı sağlamakta hem de kendileri kazanç elde etmektedir. Örgü modelleri kadınlar tarafından oldukça farklı şekillerde tasarlanmaktadır. Kısa kollu süveterler, uzun kollu kazaklar, hırkalar, bolerolar gibi pek çok farklı giysi örgü olarak tasarlanmaktadır.
İstanbul’da evlere örgü işi veren firmaların bu kadar yaygın olmasının nedeni evde çalışmak isteyen kadınların sayısındaki artıştır. Hem çocuk bakmak hem de ev temizlemek isteyen kadınların ek gelir elde etmeleri için yapmaları gereken şey evde çalışmak ve el emeklerini gelire dönüştürmektir.


Örgüler çocuklar için de çok tercih edilmektedir. Yeni doğan çocukları soğuktan korumak için pek çok anne örgü kazak ve örgü hırka modelleri arasından seçim yapmaktadır. Örgülerin bu kadar fazla tercih edilmesinin nedeni hem sağlıklı olmaları hem de soğuktan korumalarıdır. Bu örgüler de evde yapılmaktadır. Dolayısıyla hem evden para kazanmak isteyen kadınlara hem de iş alan firmalara gelir bırakmaktadır.
 
Üst