Tembellik zeka göstergesiymiş!

AbC

New Member
Tembelliğin nedenleri ile ilgili yapılan araştırmalar zeki insanlar daha tembelken fiziksel olarak aktif insanların genel olarak daha 'az zeki' olduğunu ortaya çıkardı. Bilim adamları bu durumu şu şekilde açıkladı:

"Zeki insanlar düşünmek, yeni fikirler üretmek ve bir şeyler araştırmakla çok meşgul olduklarından sıkılmıyorlar. Ancak az düşünen insanların yapacak şeyleri daha çabuk bitiyor. Bu yüzden hareket etmeye daha çok ihtiyaç duyuyorlar. "

TEMBELLİK NEDENLERİ NELERDİR?
Psikologların değerlendirmesine göre ise tembellik nedenleri genelde kişinin çocukluğundan kaynaklanır. Sorumluluk verilmeyen kişiler, yetişkin olduklarında da sorumluluktan kaçarlar. Değişime ayak uydurmayı reddeden kişiler de hayatını değiştirmek istemediklerinden harekete geçmeyi terchi etmezler. Ayrıca zorlanıldığında mücadele ederken sorun yaşayan, çevredeki insanlardaki hareketsizlik de kişileri tembelliğe iter. Ayrıca kişide motivasyon eksikliği varsa bu da tembelliği beraberinde getirir.
 
R

Rima

Guest
Yanıt: Tembellik zeka göstergesiymiş!

Ben tembelim ve çok zeki olduğumu düşünürüm. Demek ki bu yüzdenmiş :D

Emeğine sağlık @AbCciğim :)
 

Dea Dia

New Member
Yanıt: Tembellik zeka göstergesiymiş!

Sonunda tembelliğin güzel bir yanını buldum. Kullanırım bunu:)
Teşekkürler paylaşım için.:)
 

Charismax

Back'in Zeka
Yanıt: Tembellik zeka göstergesiymiş!

çok doğru bir bilimsel araştırma... ama bunu yatmak sananlara aynı bilim cahil diyor araştırmalarda... tembel insan yolu kısaltan insanlardır... efsane bir bilgi var hatırlarsanız bill gates ' demiş bana tembel insan lazım.. her zaman bir kolayını bulur diye .. çok doğru yeminle :kop:
 
Üst