iPhone'cular, WhatsApp Sohbetlerini Android'e Kolaylıkla Taşıyabilecek

Dea Dia

New Member
iPhone'cular, WhatsApp Sohbetlerini Android'e Kolaylıkla Taşıyabilecek

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yepyeni bir özellik, WABetaInfo aracılığıyla ortaya çıktı. Bu özellik, iOS cihazlardaki sohbet geçmişinin, kolaylıkla Android'e taşınabilmesini sağlayacak. Henüz geliştirilme aşamasında olan özelliğin kullanıma ne zaman sunulacağı şu an için bilinmiyor.

WhatsApp kaynak kodları aracılığıyla keşfedilen özellik, kullanıcıların sohbet geçmişlerini iOS'tan Android'e taşımasını sağlıyor. Böylelikle WhatsApp kullanıcılarının en büyük sorunlarından bir tanesi tarih olmuş olacak. Çünkü WhatsApp'taki sohbet geçmişi, daha önce yalnızca üçüncü taraf yazılımlar aracılığıyla platformlar arasında taşınabiliyordu.

WhatsApp'ın yeni özelliği böyle görünüyor

571427fce78638637e40e4f564b717161180db5e.jpeg


Özellikle ilgili paylaşılan ekran görüntüleri, WhatsApp'ın iOS sürümündeki ayarlar bölümüne yeni bir seçeneğin ekleneceğini gözler önüne seriyor. Bu seçenek "Sohbetleri Android'e taşı" şeklinde olacak ve sohbetlerin aktarımı için kullanılacak. Henüz netleşmemiş olsa da anladığımız kadarı ile WhatsApp, Android cihazdaki QR kodun iOS cihazda okutulmasıyla, sohbetlerin transfer edilme işlemini başlatacak.

WhatsApp'ın geliştirmekte olduğu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı, şimdilik bilinmiyor. Ancak bu özellik er ya da geç kullanıma sunulacak ve WhatsApp kullanıcıları, bu özellik sayesinde akıllı telefon değiştirirken WhatsApp sohbetlerini ne yapacaklarını düşünmeyecekler. Bu arada, söz konusu özellik zıt şekilde de çalışabilir. Yani Android'den iOS'a aktarım seçeneği de kullanıcılara sunulabilir. Ancak uygulama kaynak kodları, şu an için bu konuyla ilgili net bir şey göstermiyor.

webtekno
 
Üst